söndag 26 september 2010

Jo, det är visst skönt att vara ensam!

Är det okej om jag drar täcket över huvudet och vaknar någon annan dag istället? Någon dag i framtiden, när en liten röst väcker mig, viskandes i mitt öra: "Mamma, vakna! Pappa har gjort frukost."

Jag förstår naturligtvis att helgmorgnar för de flesta familjer inte ser ut så här. I verkliga livet går väckningen säkert till så här istället:

Jämfotahopp i sängen, precis bredvid kudden så att det yrvakna huvudet studsar upp och ner, en gäll röst som skriker: "Mamma, mamma! VAAAKNA!! Pappa står i köket i skitiga kalsonger med begynnande 'man boobs' och bränner vid äggröran. Brödet är mögligt och osten är slut, hunden har bajsat på golvet, räntan har stigit, torktumlaren har pajat, farmor tycker inte om dig, du har hängbröst och celluliter. Din älskare har träffat en annan och pappa har fått flatlöss av grannfrun."

Om jag tänker så blir det lite lättare att uthärda den här söndagen, ensam.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Du är underbar!

Jenny Lindgren sa...

Carina!♥

Granne med potatisodlaren sa...

Du har så rätt om hur söndagar ser ut. Idag har vi städat skafferi och kylskåp. Och surat tillsammans. Fy så mycket skräp man kan handla och låta bli för gammalt. Och det är ibland något vi måste skriva varandra på näsan. Inte en bra början på dagen. Men sen tog vi en tur med S och tittade på lite olika saker som vi borde köpa nytt. Och nu har vi fixat god middag. Så även den tristaste dag kan sluta i dur.

Annika sa...

Ja, ungefär så är det, och värre ändå ibland! :)

Jenny Lindgren sa...

Från moll till dur. Eva, ni spelar nog oftast en stämningsfull melodi, du och J, tror jag.

Oj Annika, kan det vara värre menar du!? Vad saknas - envisa hemorrojder kanske? ;)

Evas värld sa...

Vad saknas.... ja kanske en bild av den perfekta ytan, när allt ser så bra ut, ni är ju så lyckliga... men under den putsade ytan spirar lögnerna - det är bara det att du (=jag) inte fattade ett enda dugg.
Äsch det var ju inte trösterikt. Men: du bor i ditt sagohus, du är ung, du är klok, du är vacker. Det finns ingen prins men säkert en man som kommer att få dig att känna dig som den prinsessa du är en dag. Kram!

Jenny Lindgren sa...

Fina Eva! Vilken tur att jag har bloggen och kan uttrycka varenda liten knasig tanke jag får och dessutom få sån fin feedback från mina (blogg)vänner. Söndagen har trots deppiga tankar om ensamhet varit rätt okej. Och vad är väl en bal på slottet... Kram!

Anonym sa...

fast pappa står nog inte och bränner äggröra. pappa ligger nog och sover. och kliar sig i sömnen.

Jenny Lindgren sa...

Troligtvis Anonym! Kliar sig på sin obotliga psoriasis.

kajsastina sa...

Det var en rolig beskrivning av en mardrömsmorgon! Fast ibland börjr mina mornar dåligt, men jag tycker ändå det är rätt skönt att vara ensam!

Jenny Lindgren sa...

Hej Kajsastina eller ska jag kalla dig Pantertanten? Kul att du tittar in och lämnar en kommentar!
Har tittat in hos dig också - fin blogg! Läste bland annat om din snabeldrake. Min snabeldrake har inte heller velat komma ut på länge, men i helgen ska jag locka ut den på en rundtur över hela huset. Jag tror den börjar bli hungrig och det finns gott om "mat" i alla husets vrår att suga i sig. ;)