söndag 26 december 2010

Den maktfullkomliga gubben

-Ska inte du gå hem snart innan jag förvandlas till fula gubben, viskade en högt uppsatt politiker i örat på en av sina medarbetare en sen kväll under politikerveckan i Almedalen på Gotland. Behöver jag ens säga att det var en äldre manlig politiker som viskade orden och att medarbetaren var en ung kvinna?

Jag förstår inte riktigt ... När fick politiker för sig att deras position innebär att de kan bete sig hur som helst? Du är folkvald din idiot! Du har din position för att du ska representera folket. Du innehar inte makt för maktens skull, du har den för att du ska utföra ett uppdrag - ett jobb. Vi, folket, betalar din lön för det. Kanske är det dags att börja förstå det! Beter du dig på det här sättet är det inte konstigt att det odlas politikerförakt.

10 kommentarer:

Lilla Professorskan sa...

Fast jag tror inte att politiker beter sig sämre än andra... Men kanske dom borde uppföra sig bättre än andra?

Kvinna med mycket upplevt och ännu mera kvar att upptäcka. sa...

Makalöst, men inget förvånar mig längre. I går stod min bror och kallade mig hora, i mitt eget hem + beskyllde mig för annart makabert osannolikt.

Jenny Lindgren sa...

Det har du helt rätt i Lilla Proferssorskan, att det finns idioter inom alla yrkeskårer. Men man tycker ju att politiker, som är folkvalda, borde föregå med gott exempel.

Kvinna: Det var det värsta!! Jag hoppas att du gavs möjlighet att ge svar tillbaka, eller är det bara slöseri med energi? Inget förvånar mig dock längre när det kommer till mäns sätt att behandla kvinnor. Vet du att politikern jag skriver om i inlägget till och med är en före detta partiledare...

kajsastina sa...

Ja äldre män uppför sig fortf så där. De har inte förstått att det är förnedrande för kvinnor och sexuella trakasserier kan man ju faktiskt anmäla. Jag försöker bara gissa nu vem det var.
I alla fall följer jag och läser din blogg men kommenterar sällan.
Gott Nytt År!

Sofie B-C sa...

Ibland känns det som om jämlikheten inte bara står och tvekar på skottlinjen, den tycks förlora balansen och falla bakåt igen ... Skönt, dock, att det finns bloggar!
God fortsättning -och gott nytt år, Jenny:)!

Jane Morén sa...

Jag tycker absolut att det ska ställas höga krav på de folkvalda som ska representera folket. Sådant där beteende är värt en fet spark i röven och sedan kan han börja arbeta på golvet igen.

Evas värld sa...

Minns plötsligt en gubbpolitiker just på samma ställe som satte sitt tjocka pekfinger rakt i magen på mig och sa något som skulle vara skämtsamt men bara var dumt - och jag förstod att jag dessutom skulle känna mig hedrad över att han såg och tilltalade mig - det var jag inte, bara sur!

Jenny Lindgren sa...

Hej kajsastina, vad glad jag blir att du läser min blogg. Har dock varit tyst här ett tag som du kanske märkt. Förklaring finns i mitt senaste inlägg. ;)
Ledtråd till politikern: Någon man minst anar...

Sofie, eller hur!? Man blir så in i h-vetes förbannad. Gott Nytt År till dig också!

Precis Jane, helt rätt metod och det enda rätta!

Eva, usch vilket övergrepp! Också ett sjukt sätt att visa makt på. Vilken kvinna skulle någonsin göra på det sättet?

Granne med potatisodlaren sa...

Idag öppnade jag "min" tidning. Rubriken var "Här finns framtiden", inte en enda kvinna finns med på bilderna.

Vi har långt kvar.

Jenny Lindgren sa...

Granne-Eva, så som det brukar se ut alltså...