Smaksafari på bloggen
Nu börjar jag med något nytt igen på bloggen under sidorubriken: "Senaste smaskiga!" Men det handlar inte om skvaller. Nej, nej, det handlar om mat!
Jag verkligen älskar mat, såväl som att själv tillaga den som att njuta av nya smakupplevelser på restaurang. Så det kommer att bli en blandning av opretentiöst egentillagade rätter (det vill säga om jag lyckas) med maträtter jag ätit på krogen, eller på middag hemma hos någon vän. Rutan ligger till höger, under "Veckans intryck", och den kommer innehålla alltifrån avancerade rätter till mer enkla - typ falukorv i ugn. Det handlar "rätt" och slätt om smakupplevelser. Kanske kan det ge nån inspiration ...
Fråga mig gärna efter recept om det är någon maträtt du blir sugen på. Jag kan förstås bara ge recept på det jag själv har tillagat. Jag vill också tillägga att jag varken är machosäker i köket som Per Morberg, knäckkäck som kock-Tina, matsensuell som Nigella eller receptcool som Jamie Oliver. Jag är bara en helt vanlig matglad amatör.
Först ut att få en "smakutmärkelse" är en krämig blomkålssoppa med sidfläsk och rostade pinjenötter som jag åt till förrätt på restaurangen "På Hörnet" på Magasinsgatan i Göteborg. Den var ljuvligt god! Den kan jag förstås inte ge receptet på, men här är en länk som visar vägen till en "smarrig" blomkålssoppa. Bon appétit!
Jag verkligen älskar mat, såväl som att själv tillaga den som att njuta av nya smakupplevelser på restaurang. Så det kommer att bli en blandning av opretentiöst egentillagade rätter (det vill säga om jag lyckas) med maträtter jag ätit på krogen, eller på middag hemma hos någon vän. Rutan ligger till höger, under "Veckans intryck", och den kommer innehålla alltifrån avancerade rätter till mer enkla - typ falukorv i ugn. Det handlar "rätt" och slätt om smakupplevelser. Kanske kan det ge nån inspiration ...
Fråga mig gärna efter recept om det är någon maträtt du blir sugen på. Jag kan förstås bara ge recept på det jag själv har tillagat. Jag vill också tillägga att jag varken är machosäker i köket som Per Morberg, knäckkäck som kock-Tina, matsensuell som Nigella eller receptcool som Jamie Oliver. Jag är bara en helt vanlig matglad amatör.
Först ut att få en "smakutmärkelse" är en krämig blomkålssoppa med sidfläsk och rostade pinjenötter som jag åt till förrätt på restaurangen "På Hörnet" på Magasinsgatan i Göteborg. Den var ljuvligt god! Den kan jag förstås inte ge receptet på, men här är en länk som visar vägen till en "smarrig" blomkålssoppa. Bon appétit!
Kommentarer
Kim, hoppas att jag lyckas inspirera dig med någon maträtt som du själv vill tillaga.
MaHi, roligt att du gillar idéen! Förhoppningsvis kommer du finna inspiration för att laga kötträtter till dina barn och även något vegetariskt alternativ till dig själv. Blomkålssoppan till exempel går ju att servera utan sidfläsk.
Ps. Jag kommer bara att uppdatera fliken när jag ätit något riktigt smaskigt.