lördag 21 augusti 2010

Smaksafari på bloggen

Nu börjar jag med något nytt igen på bloggen under sidorubriken: "Senaste smaskiga!" Men det handlar inte om skvaller. Nej, nej, det handlar om mat!

Jag verkligen älskar mat, såväl som att själv tillaga den som att njuta av nya smakupplevelser på restaurang. Så det kommer att bli en blandning av opretentiöst egentillagade rätter (det vill säga om jag lyckas) med maträtter jag ätit på krogen, eller på middag hemma hos någon vän. Rutan ligger till höger, under "Veckans intryck", och den kommer innehålla alltifrån avancerade rätter till mer enkla - typ falukorv i ugn. Det handlar "rätt" och slätt om smakupplevelser. Kanske kan det ge nån inspiration ...
Fråga mig gärna efter recept om det är någon maträtt du blir sugen på. Jag kan förstås bara ge recept på det jag själv har tillagat. Jag vill också tillägga att jag varken är machosäker i köket som Per Morberg, knäckkäck som kock-Tina, matsensuell som Nigella eller receptcool som Jamie Oliver. Jag är bara en helt vanlig matglad amatör.

Först ut att få en "smakutmärkelse" är en krämig blomkålssoppa med sidfläsk och rostade pinjenötter som jag åt till förrätt på restaurangen "På Hörnet" på Magasinsgatan i Göteborg. Den var ljuvligt god! Den kan jag förstås inte ge receptet på, men här är en länk som visar vägen till en "smarrig" blomkålssoppa. Bon appétit!

8 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Delikat. Och aptitretande. Trots tidig förmiddag blir jag hungrig och längtar efter lunch. Kul idé med olika smakintryck. Ser fram emot nya bekantskaper vid ditt bord.

Kim M. Kimselius sa...

Jättespännande och intressant Jenny. Ser fram emot många läckra maträtter. Kram Kim

MaHi sa...

Åh, ja tack, gärna bra matinspiration. Har helt fasntat vad gäller inspiration till olika maträtter. Jag vet hur mycket mina barn tycker om att komma hem till doften av vällagad mat på middagsbordet. Det är inte mycket man har att komma med nu förtiden när dom är så självgående. Men...jag har noll inspiration, speciellt inte för kött rätter eftersom jag inte ätit kött sen jag var 14 år, så tack för fin inspiration.

Jenny sa...

Eva, kul att jag kunde fresta dina smaklökar så tidigt på morgonen. :)Förhoppningsvis blir det fler gånger.

Kim, hoppas att jag lyckas inspirera dig med någon maträtt som du själv vill tillaga.

MaHi, roligt att du gillar idéen! Förhoppningsvis kommer du finna inspiration för att laga kötträtter till dina barn och även något vegetariskt alternativ till dig själv. Blomkålssoppan till exempel går ju att servera utan sidfläsk.

Ps. Jag kommer bara att uppdatera fliken när jag ätit något riktigt smaskigt.

Madlar sa...

Kul, gillar att både laga o äta god mat. Hoppas jag kan få tips o inspiration :)

Jenny sa...

Madlar, det hoppas jag också att jag kan ge! I dag åt jag dock spagetti med köttfärssås, och visst det var jättegott, men kändes inte som ett jättehett tips direkt. Jag spar tipsen till mer speciella matlagningstillfällen.

"oroshjärta" sa...

Åhhhhhhh Magasingatan. "Det finns en gata där alla kan mitt namn ja ramlar dåliga gatan fram"

Jenny Lindgren sa...

Är du måhända en go' göteborgska?