torsdag 25 mars 2010

Skrik inte i mitt öra ...

... är du snäll! Jag har jobbat, är trött och vill bara sitta här på bussen i lugn och ro och kontemplera över dagen.
Genom telefonsamtalet, av killen som sitter på sätet bakom mig, får jag bland annat veta att han i morgon ska på konsert, att hans tutt-tjej (jo, så sa han) inte ska följa med, men att de ska ses senare. Och visst ska det bli party-party efter konserten! Då kommer "tuttbruttan" - de ska tydligen mötas upp. Att man inte får röka i lägenheten där partyt ska vara är ytterligare en information som vi övriga bussresenärer får ta del av. Att han står så pass nära den han talar med så att han kan fråga: "Vad gör du, har du sex eller?" är bara en liten extra bonus.
Om killen som pratade i mobilen var 17 år? Näe, snarare 30!
Vad är det med människor och deras oprivata sätt att prata i mobiltelefon? Jag förstår det inte!? Hur kan man vara så odiskret och vilja dela med sig - skrika ut - sitt liv inför en bunt främlingar?
Återigen, jag fattar det inte! Är jag gammalmodig eller?

8 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Oj! Ska man överleva dessa samtal får man samla på dem och skriva en novell.
Kan det bero på att så många är vana med att sitta ensamma i sina bilar och skrika i sina mobiler?

Pia sa...

Gammalmodig... definitivt inte! Snarare en helt vanlig arbetande människa som vill ha lite lugn och ro på bussen.

Det verkar däremot som de flesta som pratar så där högt har ett stort bekräftelsebehov och vill att andra människor ska tycka att de lever ett oerhört spännande liv till skillnad mot alla andra!

Egentligen är det mer synd om dem än oss som måste sitta och lyssna!

Ragnarsons Anna sa...

samma sak har förvånat mig många gånger...o det jobiga är att man inte kan stänga av dom..vi är nog inte det minsta gammalmodiga, mer förnuftiga o hänsynsfulla!

Jane Morén sa...

Jag håller med, ett gränslöst beteende där man tvingar på folk privata angelägenheter och lätt får all uppmärksamhet, bra eller dålig.

Jenny sa...

Vad skönt att ni håller med! Jag kände mig lite gnällig.
Att man pratar högt i telefon kanske handlar om det som Pia och Jane är inne på: ett stort bekräftelsebehov och att få uppmärksamhet. Se mig, eller snarare hör mig!

Evas värld sa...

Ja det blir så mycket högre när de pratar i telefon än ett vanligt samtal. Jag tycker det är jättejobbigt att lyssna till. Du har så rätt. Nu ska jag gnälla, en annan sak jag avskyr är folk som sätter sig i busskuren och röker så vi som inte gillar rök inte kan vara därinne utan står ute i regnet. Det tycker jag är riktigt nonchalant. Slut på dagens gnäll från Eva

Jenny sa...

Vad skönt att du också gnäller Eva! Då känner jag mig lite mindre ensam i mitt gnällande.

Annika sa...

Jag reagerar lika, är så trött på alla dessa högröstade typer som oftast ändå bara snackar en massa strunt. Hör det ihop mån tro? Ju mindre du har att säga, ju högre ska du säga det?