måndag 15 mars 2010

En älskare jag aldrig kommit över

Jag återkommer då och då på bloggen till min kärlek till Paris, och kanske blir det tjatigt för er som följer mig att läsa om min Paris-fanatism, om att en del av mitt innersta väsen alltid kommer att tillhöra Paris och dess underbara gatuliv. Men nu är det så och precis som med alla oförglömliga kärlekar måste jag vädra mina känslor emellanåt.
Paris är för mig som en älskare jag aldrig riktigt kommit över, som jag vet finns där; som står med en öppen varm famn väntandes på att jag ska återvända - välkomnande och öppen för nya intryck! Hur kan man glömma en sådan kärlek?
Nog för att Paris klarar sig utan mig, men staden finns alltid där för att upptäckas på nytt - såväl det redan kända som det nya, det oupptäckta. Jag älskar Paris helt enkelt!
I år är det sju år sedan jag flyttade därifrån och jag saknar fortfarande, och ofta, mitt liv på boulevarderna, les rues et les avenues.
Finns det någon kärleksstad som ligger er extra varmt om hjärtat?

7 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Paris är helt speciellt. Dofterna, ljuden och atmosfären. Det är som att vara en del av en stad när man vandrar runt. Varje kvarter har sin egen identitet. Vårt 14:e arrondissment är en lillasyster till 5:e, 6:e och 15:e.
På ytan är alla välkomna och varje dag hinnar man hälsa på många personer i kvarteret. Bonjour, madame, ropar hela butiken när man går in för att köpa en Parisienne.
Och maten, ostarna, vinet...Parisarna, eh, boeuf det är en helt annan historia.

Jenny sa...

Ah oui, "bouef", de där Parisarna ja... de är verkligen en historia för sig.

Annika sa...

Här har du en till Paris-lover. Jag gillar detta att det är en stor stad som ändå är så personlig, med kvarter som är som ett eget universum. Jag har dock aldrig bott i Paris som vuxen - var 12 år när vi flyttade därifrån - och vet faktiskt inte om jag skulle trivas med att bo där permanent.

Ragnarsons Anna sa...

o ännu en Parisare här...Kul att du är tillbaka,Jenny!!

Evas värld sa...

Ja du Jenny - det behöver jag ju inte ens säga till dig att jag älskar att vara i Paris. Åker dit till Ellen i slutet av april. Så Paris är min hjärtestad fast jag ofta blir arg, men vi har vårt eget förhållande, mon amant Paris et moi!
Måste dock säga att jag gärna är otrogen med staden Hanoi!

Var dag bär guldkorn sa...

Paris, klart du kommer bo där igen Jenny. Nån fransman att byta hus och lägenhet med några veckor om året kanske? Ditt skulle säkert vara rena drömmen för nån parisare som vill upptäcka Stockholm.
PS. vilken fin blogg du har! (länge sen jag var inne i din förra inser jag)

Jenny sa...

Vilken otroligt bra idé! Så himla bra så att jag ska undersöka saken på en gång. Tack!

Ps. Jag gissar att bakom ditt alias döljs ett namn som börjar på bokstaven M, eller?