torsdag 29 oktober 2009

Lite meningslös vandalism på en onsdagsnatt

Med ett par blåslagna knän och en ordentligt omplåstrad hand efter gårdagens på alla vis omtumlade händelse trodde jag att den här dagen skulle visa sig från sin bästa sida. Efter regn kommer solsken som det bekant - och lite käckt - heter. Istället vaknar jag upp till att någon, antagligen flera, har gått bärsärk på vägen i det annars så lugna område där jag bor, rivit ner och haft sönder i princip varenda brevlåda. Min brevlåda lyckas de visserligen inte få loss från ställningen där den sitter hårt fastskruvad. Så istället släpar de iväg hela ställningen - som är blytung - och välter ner den i min grannes dike. Det måste de ha varit minst två för att ha klarat av - en rätt så komisk bild mitt i allt det meningslöst trista.
Antagligen var det ett gäng uttråkade ungdomar på höstlov med inget bättre att göra än att vandalisera lite så där hipp som happ mitt i natten. Eller så var det en ensam vandal, en posthatare, som önskar sig ett brevfritt samhälle. Det skulle jag kunna ha viss förståelse för. Alla brev man får idag har ju bara ett enda budskap - betala, betala, betala!

3 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Jag kan förstå att unga människor går omkring slutna kring sin frustration och så dricker de och då håller inte väggarna tätt längre. Men brevlådor?

Annika sa...

Suck, visst blir man trött? Jag ser inte ens vad som skulle vara roligt med att förstöra ett gäng brevlådor, verkar mest jobbigt. Antagligen en fylleidé som verkade så himla bra när den kläcktes...

Jenny sa...

"Men brevlådor?" Precis så kände jag också Eva.
Ja Annika, de flesta fylleidéer ter sig rätt korkade dagen efter. Det tror jag även att de här ungdomarna kommer tänka om en så där 5-10 år.