lördag 11 december 2010

Inget sagt om Julian Assange ...

... men i detta debattinlägg om Wikileaks finns poänger som jag helt och hållet håller med om, framför allt som världsmedborgare:

"Vi har till slut fullbordat transformeringen från industri- till informationssamhälle. Internet står för ett fritt flöde av information. Internet står för öppenhet och transparens. Och även om det orsakar problem på sina håll när hemligheter röjs är det i grund och botten bra att medborgarna vet hur deras länder och storföretag styrs. För ett samhälle där sanningen utgör ett problem har problem."

Ur gårdagens Brännpunkt i SvD. Läs hela inlägget HÄR.

5 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Så rätt och så bra. Hilary Clinton och övriga amerikaner som skriker på med hemlighet låter som gamla kommunistledare.

Det som skrämmer mig just nu är bankernas bredvillighet att stoppa de ekonomiska möjligheterna för att informationen ska kunna spridas. Då känns det kallt och hopplöst, för vi har ju inga alternativ till de störa finansbolagen.

Monika Häägg sa...

Ja, visst är det så!

Jenny Lindgren sa...

Eva, känns som hela den här "affären" med Wikileaks kommer att kunna innebära stora förändringar för samhället, tror du inte? Öppenhet och transparens borde ju medföra större svårigheter för makthavarna att föra medborgarna bakom ljuset. Det om något tycker jag är en postiv utveckling!

Monika, ja visst är det!

Jane Morén sa...

Jag är övertygad om att Wikileaks banar en bra väg, transparens är superviktigt för demokrati!

Jenny Lindgren sa...

Helt enig med dig Jane!