tisdag 14 december 2010

Alla är tydligen dumma i huvudet


I väntan på bussen är vi några stycken som står inne i den vid busshållsplatsen närliggande matvaruaffären. Vi står där i entréhallen och värmer oss. Att det kommer och går människor som ska handla, eller har handlat, så att dörrarna automatiskt öppnas och stängs så att kyla släpps in utifrån är inte konstigt.


Men under tiden vi står där hinner jag tänka både en och två gånger att "ungdomar är fan dumma i huvudet" eftersom de bevisligen inte kan stå stilla vilket gör att dörrarna öppnas och stängs och släpper in kalluft helt i onödan.

Men snart måste jag revidera min irritation till att bara gälla ungdomar eftersom även de vuxna börjar vanka runt i entréhallen. Ska jag behöva göra bort mig och ryta att alla ska stå stilla på sina platser så att vi slipper känna hur kylan strömmar in varje gång någon rör på sig? Eller ska jag med pedagogisk och vän röst säga att värmeaggregatet ovanför entrén får jobba extramycket varje gång dörren öppnas och att det är kostsamt för miljön?


Typiskt svensk som jag är gör jag naturligtvis ingetdera. Istället väljer jag att stå där, muttra och huttra, och tänka att ALLA är dumma i huvudet. Det kan jag ha, min fegis och mitt dumhuvud!

6 kommentarer:

Anneli sa...

Man kan ju inte leka polis jämt heller, men ibland önskar man att man var lite modigare :)

Kvinna med mycket upplevt och ännu mera kvar att upptäcka. sa...

Satt för ett tag sen på en akutmottagning. Där uppstod samma fenomen pga möblemanget. De som satt i stolarna närmast dörren kunde ej röra på sig förren dörrarna öppnades.
NU gjorde inte luften något men LJUDET var irriterande.

Granne med potatisodlaren sa...

Eller så är du en vänlig själ som inte kan med att lägga sten på börda!

Jag är så frusen här på morgonen trots ylle på ylle och dubbla sockor. Så jag lider med dig som stod där i draget och blev allt mer irriterad. Bäst beskrivet, trots eller tack vare ilskan.

Jenny Lindgren sa...

Anneli: Man får välja sina strider.

Kvinna: Tänk vad tydligt vissa ljud blir i vissa sammanhang.

Eva: Tack! Ditt beröm värmer och det passar ju extrabra när dörrarna öppnas och stängs. ;)

Anonym sa...

HAHA... klart du skulle ha sagt till! Var en bitch!
Jag var inte det när jag bodde i Sverige men nu har jag blivit det. Ska bli intressant hur både jag och omgivningen reagerar på mig i Sverige igen.

Jenny Lindgren sa...

Carina, välkommen till Sverige, you bitch! ;) När kommer du? Välkomstkomittéen väntar...