torsdag 14 oktober 2010

Den perfekta mannen

I februari skrev jag på bloggen om vad JAG anser vara idealmannen (du kan läsa inlägget HÄR). Med tiden har jag hunnit fila lite mer på egenskaperna, på vad jag tycker utgör den perfekta mannen. Han har fått några fler egenskaper, såsom det alltid blir med tid för eftertanke.
Så här ser idealmannen ut i dag, åtta månader senare, enligt mitt tycke alltså.
Börjar med det mest oviktiga, men det första man trots allt lägger märke till:

THE LOOK

Skådespelaren Benicio del Toro. En sexigare man kan jag inte tänka mig.

HJÄRNA OCH MANÉR

Diplomaten Jan Eliasson. Spännande samtal som aldrig tar slut.

INNERLIG OCH HANDLINGSKRAFTIG

John Corbett, eller snarare seriekaraktären Aidan Shaw från TV-serien "Sex And The City".

HUMOR

Komikern Ricky Gervais. Har alltid gillat den engelska torra, men samtidigt grova, humorn.

RÖSTEN

Musikern Chet Baker. Melodiös stämma. Så underbar att lyssna till.

Ouppnåelig kombination? Antagligen, men drömma får man göra. Även om just den här kombinationen troligen inte finns att hitta.
Hur skulle din kombination av den perfekta mannen se ut, om du fick drömma fritt alltså?

Bilder: Google

9 kommentarer:

Evas värld sa...

Det tål att funderas på. Men jag har ju en outplånlig evig kärlek till den oförliknelige Rhett Butler i Borta med vinden.

Drömskan sa...

Chet Bakers röst och musikaliska tajmning, definitivt! ("Time after Time","Let's Get Lost"...Suck!) Kevin Costners mun och, som jag tror;), mjuka starka famn, ett leende som Xavi i FC Barcelona, foxtrot som Fred Astaire, Tolstojs människokännedom, civilkurage som Kim Dae-jung och andra människorättskämpar, humor som Rowan Atkinson och så gärna några klassiska spanska gitarrstycken sådär i bakfickan. Till sist har vi det där med morgonpigg frukostkock, långa promenader ... "Darn that dream"...

Jenny sa...

Eller hur!? Benicio!

Jenny Lindgren sa...

Eva, Rhett Butler går definivt inte av för hackor.

Men Drömskan då, vilket ess du drar ur rockärmen. Han låter ju helhärlig! Men jag byter ut Rowan Atkinson mot Ricky Gervais.

Jenny, mmm..... Sett filmen Traffic? OH-MY-GOD!!

Drömskan sa...

O JAA! Visst är han underbar! Värst av allt är att det finns en som lyckas väldigt bra i åtminstone fem av kriterierna, men tyvärr är han inte ledig, så jag får älska honom på avstånd och glädjas åt varje litet leende, varje ögonkast och någon enstaka vänskaplig kram. Ack så hopplöst, så patetiskt och ändå så oundgängligt!

Granne med potatisodlaren sa...

Du måste berätta när du hittar en vacker man med humor. Jag har verkligen hoppats på att det finns många.

Du kan väl ringa fåret Dollys skapar och lämna över lite lämplig DNA. Tänk att få samtala med Jan Eliasson och samtidigt lyssna till Chet Baker...

Jenny Lindgren sa...

Ajaj Drömskan, tufft att behöva älska någon på avstånd sådär. Förhoppningsvis kommer det någon annan snart som innehar alla kriterier och som är LEDIG!!

Granne-Eva, jag lovar att berätta när det sker. Every once in a blue moon, som man säger...

"oroshjärta" sa...

Håkan Hellström behöver ingen blandning han är för mig homosapien i sin renaste form. L.O.V.E (Skulle kunna adda liiite av Lars Norens ord);) och liite Birros omåttliga lidelse. & Thåströms rispighet. Jonas Karlssons känslighet.

Jenny Lindgren sa...

Oroshjärta, ja jag har sett din vurm för Håkan på din blogg. Du måste vara i sjunde himlen nu då eftersom han syns överallt, med ny skiva och allt. Håkan är fin! Jonas Karlsson fanns faktiskt i mitt bakhuvud när jag krearade "Mr Perfect". Visste bara inte vilket epitet jag skulle ge honom. Men känslighet passar ju alldeles perfekt!