torsdag 7 oktober 2010

Allt är precis som vanligt

Det är oktober, det regnar. Studieuppgiften som ska lämnas in i morgon är alltjämt oskriven och bolåneräntan som jag planerade binda är fortfarande obunden, alldeles fri och oroväckande rörlig.

Den pirriga förväntan jag kände i början på veckan har avtagit, precis som jag förfarade. Mailet från Berlin uteblev och bussen hem var försenad. Det regnar som sagt.

En grupp extremister tros vara på väg till Europa. Hoppas deras buss också är sen, för min del får den linjen gärna vara helt inställd. Undrar just om de har paraplyer?

Jag reser inte till Århus i helgen, för konstutställningen som jag bjudits till. Inte på grund av rädsla för "sprängkåta" extremister, utan helt enkelt för att jag inte kan.

Dammtussarna visar sig oblygt i hörnen, men dammsugaren fortsätter gömma sig i garderoben. Årets nobelpristagare i litteratur känner jag inte till, vare sig till namn eller avdammade verk, nu fint uppställda till försäljning i bokhandeln från och med i morgon.

Kvinnan är fortfarande Det Andra Könet och jag känner mig irriterande rastlös.

Ja, allt är precis som vanligt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Livet är det nog du beskriver, som det är ibland när det är "som vanligt"....

Jenny Lindgren sa...

Precis Carina, ibland är det det här som är "som vanligt". För någon annan kanske det är väldigt ovanligt.

Granne med potatisodlaren sa...

Dammsugaren kan stå kvar i garderoben och den grå vardagen ta semester. Ikväll kommer något trevligt att hända, det känner jag på mig.

Jenny Lindgren sa...

Kanske, men troligtvis inte eftersom jag ska spendera kvällen till studier. Men upplysning är visserligen alltid trevligt.