onsdag 29 september 2010

Tid för eftertanke


"Döden är både längre och säkrare än livet", skriver Carina på sin blogg. Ett trösterikt, men också sorgligt konstaterande, det vill säga om man tror att döden är det slutgiltiga målet på resan. Därom tvista de lärde, och så även jag. Helt och hållet okunnigt, osentimentalt och utan dödslängtan bör väl tilläggas.

8 kommentarer:

Madlar sa...

Är övertygad om att döden inte är ett nytt skede utan bara en slutgiltig punkt. Därför är det extra viktigt att leva medan vi lever, att välja det goda vinet även om det är dyrare, att välja de riktiga vännerna o inte räkna antalet i vänkretsen, att alltid välja det som känns rätt för mig inte för att någon annan har en åsikt. Det gäller att leva.

Granne med potatisodlaren sa...

När jag läste Carinas blogginlägg tänkte jag: Ja, så är det. Men det vill jag inte tänka på nu när livet pågår. Idag skulle min vän I blivit 20 år. Men hon blev en del av evigheten för mer än fem år sedan. Så visst tänker jag på döden just idag. Och jag ser din fina staty och ser I på återbesök.

Monika Häägg sa...

Vacker bild!
Jag brukar tänka på döden som den stora evighet som fanns innan mitt liv och som kommer att fortsätta efter mitt liv. Däremellan finns den lilla korta stund som kallas för livet.

Jenny Lindgren sa...

Madlar, kan bara hålla med dig! För vem vet vad som kommer härnäst?

Eva, det var väldigt sorgligt att höra. Men så fint att du kan se din vän I i den eftertänksamma lilla ängeln. Och visst är hon väl fin!

Monika, det var klokt tänkt. Så ska jag också tänka. Kanske finns det ett liv efter detta, kanske inte? Men lika bra att ta vara på det liv som är här och nu.

Jenny sa...

Vilken fin liten älva!

Jag tänkte idag när jag städade och slängde grejer, vad skönt det ska bli att bli gammal och lägga mindre och mindre vikt vid saker. Slutligen har man bara sängen och är nöjd med det...

Jenny Lindgren sa...

Jaman visst Jenny, sängen är den viktigaste möbeln, för där kan man ju göra allt - äta, sova, läsa, tänka, prata och "leva ut". Dock kanske inte sina toalettbestyr. För skulle man göra det kan man ju inte göra nåt där efteråt. Men en potta bredvid sängen löser ju det problemet. ;)

"oroshjärta" sa...

Vi är alla här på lånad tid.

Jenny Lindgren sa...

Så sant "oroshjärta"! Kul att du tittar in och lämnar en kommentar. Fin blogg du har, med många följare. Och nu fick du precis en till!