lördag 18 september 2010

Kärlek i ett köpcenter

Utanför blomsteraffären:
En äldre man kommer ut med en stor blomsterbukett i handen. Kanske är det försoningsblommor, kanske är det ett spontanköp till den han älskar. Av hans nöjda ansiktsuttryck att döma väljer jag att tro det sista.

I matvaruaffären:
En pappa står vid tidningshyllan. Han säger till sin otåliga lilla son: "Jag ska bara välja en tidning som mamma tycker om."

På parkeringsplatsen:
En yngre man skyndar sig för att öppna bildörren till sin höggravida flickvän. Han väntar tålmodigt tills hon kommit till rätta i passagerarsätet innan han försiktigt stänger bildörren om henne.

Det är en helt vanlig lördag i köpcentret och jag ser tre olika män som vårdar sina förhållanden. Än finns det hopp om kärleken!

5 kommentarer:

Anneli sa...

Vad fantastiskt glad man blir :)

Granne med potatisodlaren sa...

Och du ser. Det är det inte många som gör. Vilka fina malvor, för det är väl de som finns på bilden.

Jenny sa...

Eller hur Anneli!?

Eva, det är inte mycket som undkommer mitt öga, på gott och ont...
Jag vet inte om det är Malvor. Jag är inte så kunnig när det kommer till blomnamn. De växte i alla fall utanför en grannes tomt och jag fotograferade de redan i början av sommaren. De har en fantastisk färg!

Jane Morén sa...

Du är en vardagens vittne Jenny, du ser det många inte ser, detaljerna som betyder och säger så mycket. Vad fint det här var att höra, om den här vardagskärleken.

Jenny sa...

Tro, hopp och kärlek! Eller hur Jane?