onsdag 30 juni 2010

Varför sover jag inte när jag ska?

Jag är med i en grupp på Facebook som heter "Tous les matins je me dis: ce soir je me couche tôt", vilket betyder ungefär: "Varje morgon tänker jag: i kväll ska jag lägga mig tidigt".
Jag vet inte riktigt varför jag är med i den här gruppen. Det hjälper ju inte direkt, jag går ju ändå inte och lägger mig när jag borde.
Vi är 547 765 medlemmar i gruppen. Alltså över en halv miljon människor som har svårt att gå och lägga sig. Jag undrar hur många av dessa som, liksom jag, sitter vakna just nu och i morgonbitti kommer tänka: "I kväll ska jag lägga mig tidigt"?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Kom hit till mig, du kommer somna av värmen och sova i två veckor.
I sträck!

Granne med potatisodlaren sa...

Mitt problem är tvärtom. Kan inte sova på morgonen. Vilket innebär att jag somnar som en stock alldeles för tidigt på kvällen. Trött på förmiddagen och knappt kontaktbar efter nio på kvällen.

Evas värld sa...

Just nu dessa vackra kvällar vill man ju bara inte sova, inte dessa vackra milda soliga morgnar heller... Sova får vi göra i höst när mörkret kommer och stormarna viner runt knuten

Annika sa...

Vi kan alltid skylla på våra ljusa nätter - vad ska fransmännen skylla på?
Hälsningar från en trött 1/2 fransyska som gärna skulle gå och lägga sig precis i denna stund!

Jenny sa...

Carina: JAAA TACK!!

Granne-Eva, jag har alltid avundats morgonmänniskor. Och så som vårt samhälle är inrättet är det finare att vara morgonmänniska än kvällsmänniska. Lite orättvist är det allt!

Eva, så gör vi! Vi sover i höst! Det lustiga är ju att jag älskar att sova (som du vet). Så det är lite obegripligt att jag inte går och lägger mig när jag ska.

Annika, kan du inte vila huvudet mot skrivbordet en stund då, och om någon kommer på dig säga att du bara stretchar nacken. ;)

Monika Häägg sa...

Mitt problem är nog snarare att jag somnar lätt men sedan vaknar och då är det ganska kört. Antingen vaken mitt i natten eller onödigt tidig morgon.

Jenny sa...

Monika, det låter inget vidare. När jag väl har somnat är det knappt något som kan väcka mig och det är ju också lite av ett problem...

Anneli sa...

Här är en till som har svårt att låta dagen ta slut men är så trött på morgonen. Sommarnätter är ljuvliga men även sommarmorgnar så det är inte helt lätt.

Jenny sa...

Nä, det är inte lätt Anneli! Och de morgnar man väl kommer upp i tid önskar man att man alltid kunde göra det, trots att man känner sig trött under dagen. Men så kommer kvällen och plötsligt går tröttheten över och man känner sig pigg och vill inte alls gå och lägga sig... Helknasigt!