torsdag 24 juni 2010

Tack kära blogg och bloggvänner!

Jag borde ha förberett mig för ett jubileumsinlägg. Jag borde ha ansträngt mig lite mer eftersom jag i dag firar ett år som bloggare. Men nu har jag inte gjort det, för inte trodde väl jag, när jag skrev mitt första inlägg förra året, att jag skulle bli så biten som jag faktiskt har blivit, att jag varje dag - jo, faktiskt varje dag - tänker att "det här är något för bloggen". Att jag med min mobilkamera i högsta hugg tar bilder och skapar meningar i huvudet som jag senare utvecklar i mina inlägg. Att jag skriver anteckningar på små papperslappar, ibland bara ett ord, som jag sparar för att inte glömma en tanke som jag vet att jag senare vill utveckla.

Att jag skulle få så många följare, och därmed också nya bekantskaper, ja till och med vänner, om jag får säga så, kunde jag ALDRIG någonsin ana. Vänner från vitt skilda platser i Sverige, i världen till och med. Det känns helt otroligt!

Jag skrattar åt mitt trevande första inlägg, som när jag skrev det tänkte "vem sjutton ska läsa det här". Men efter ett tag slutade jag fundera på vem som skulle läsa och skrev om det som föll mig in. Och sedermera kom nya kommentarer från för mig då helt okända personer - i dag som sagt nära bloggvänner, som jag till och med vet en del om och tror mig känna lite grann.

Så tack för detta år kära bloggvänner, för era kommentarer och för era egna intressanta och roliga inlägg! Och tack bloggen, för att du gett mig en kanal att uttrycka mig på; hur jag vill och när jag vill!

Totalt har jag publicerat 294 inlägg under året, inkluderat detta. Jag har dock skrivit flera, men som aldrig publicerats ...
Här är de fem-i-topp-ämnen som jag skrivit mest om under året:

1. Samhällsfenomen (65 inlägg)
2. Mitt hus (40 inlägg)
3. Vardagslyx (36 inlägg)
4. Musik (29 inlägg)
5. Insikt (25 inlägg)

9 kommentarer:

Evas värld sa...

Hurra för dig Jenny. Och vad glad jag är att du kom tillbaka med dina roliga kloka funderingar efter det korta uppehållet.
Kram!

Granne med potatisodlaren sa...

Redan?! Jag gillar verkligen att få läsa dina inlägg och se dina tänkvärda bilder. Grattis Jenny, och grattis till dina läsare och bloggvänner. Det är verkligen med glädje jag nyfiket kollar varje morgon vad du har på din blogg.

Kim M. Kimselius sa...

Vad kul att du hade samma funderingar som jag när jag började blogga på bokmässan 2009, efter att jag hade gått en kurs för Joakim Jardenberg i Sociala Medier. Han sa: "Om min mamma kan blogga så kan ni!" När bokmässan var slut den dagen satte jag mig och skrev mitt allra första blogginlägg, med precis samma tankar som du. Grattis till ettårs-dagen, jag har några månader kvar tills min. Visst är det roligt med alla nya vänner runt om i hela världen som man aldrig hade fått kontakt med om det inte hade varit för bloggen. Kram Kim

Anonym sa...

Fasen, om jag hade vetat så skulle jag ha kommit med hela karaokegänget från min gata och firat dig!
Nästa år får det bli då!

Jane Morén sa...

Hurra för dig Jenny, en stor tårta ska du ha! Jag är också väldigt glad för nya vänskaper jag fått genom mitt bloggande. Jag tänkte på det när jag flyttstädade min mammas lägenhet under en hel dag, att jag gick och tänkte på allt möjligt så där som man gör och upptäckte att jag tänkte på mina bloggvänner också. Till exempel så tänkte jag på det du skrivit om att putsa fönster med tidningspapper och jag gjorde så och det blev faktiskt väldigt fint:-)

Jenny sa...

Ja, ett helt år alltså...

Eva S, ett kort uppehåll blev det. Ett uppehåll jag så här i efterhand ångrar lite. Men det försöker jag ta igen.

Granne-Eva, vad glad jag blir! Har dock varit lite skriv-lat under midsommarhelgen. Du vet hur jag är, lite som en ketchupflaska. Först kommer inget, sedan kommer allt på en gång. ;)

Kim, tack! Kul att du också gjorde slag i saken och började blogga.

Carina, jag väntar med spänning. Och stegen står redan nu lutad mot husväggen och skorstenarna väntar med längtan på sina blommor. :)

Jane, jag blir alldeles varm i hjärtat. Kul att min mormors husmorstips kommer till användning.

Till er alla: Stort TACK för att ni fortsätter skriva på era bloggar! Jag älskar att titta in hos er och ta del av era tankar, bilder och liv! Och tack också för all feed-back. Det betyder MASSOR!

Monika Häägg sa...

Grattis till 1-årsdagen! Det är märkligt det där med vad man skriver. En liten tanke kan utvecklas och ge upphov till nya tankar och vinklingar och ibland upptäcker man saker som man inte hade en aning om. Fantastiskt!

Annika sa...

Grattis Jenny! Och tack för alla roliga, finurliga och tänkvärda inlägg!

Jenny sa...

Tack Monika! Ja, precis så är det. Det känns lite som hjärnjympa! :)

Tusen tack Annika! Och tack själv för dina egna varma och välskrivna blogginlägg, allt som oftast med bra tips om såväl kultur som natur.