onsdag 30 juni 2010

Jag "direktciterar"

Just nu läser jag Lena Sundströms bok "Världens lyckligaste folk" som är en granskning av Danmark, danskarna och landets invandringspolitik. Det går inte en läst sida utan att jag vill "direktcitera" något ur denna välskrivna och intressanta skildring. Så därför måste jag göra det nu, så här på direkten:

"En rapport från Copenhagen Economics har visat att turismen i Danmark skiljer sig avsevärt från andra länder. Mellan 2000 till 2007 minskade turismen till Danmark med 2 procent, samtidigt som den steg med hela 23 procent i Europa och 32 procent i övriga världen.
Lars Thykier, som är vd för Danmarks resebyråförening berättar i en artikel om sin förklaring:
'Oavsett om du är den prydligaste, mest välbärgade person från Indien så betraktas du som en immegrationsrisk. Ambassaden i Indien vågar då inte utfärda turistvisum, utan skickar hem ansökan till Utlänningsservice här i Danmark. Det kan ta fyra till sex veckor. Då väljer många att hellre åka till Sverige."

2 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Den är tankeväckande, skriven med en väl vässad penna och ändå inte tung. Och både publicistklubben och Grävande journalister valde hennes bok som den bästa av alla reportageböcker i våras..

Jenny sa...

Ja, jag såg det! Och på baksidan av boken uttalar sig Suzanne Brøgger: "Om inte denna bok kan väcka danskarna, kan ingenting göra det".