onsdag 9 juni 2010

Den på alla sätt och vis intressanta bilden


I stolsraden längst fram till höger, dåvarande statsminister Ingvar Carlsson som petar sig lite odiskret i näsan. Bredvid honom Mona Sahlin, med uppenbar tandvärk. Längst bak till vänster Leif Pagrotsky som truligt drar sig själv i slipsen. Snett framför honom dåvarande finansminister Göran Persson som sedvanligt pys-myser. Och ser man på, längst bak i mitten Anitra Steen, som glömt ta av stänkskyddet efter tandläkarbesöket (dit Mona Sahlin antagligen också behöver göra ett besök). Vem mannen längst upp till höger är minns jag inte, men han ser glad ut!

Bilden är tagen i riksdagens plenisal 1995 och har inget med valet i höst att göra. Det är bara en otroligt intressant bild - historiskt sett alltså - och väldigt rolig!

6 kommentarer:

Anneli sa...

Det var verkligen mycket att titta på där :D

Granne med potatisodlaren sa...

Tack Jane för denna underbara bild. Vilket tidsdokument. Jag tror att mannen som står bredvid Anitra Steen är budgetchefen på Finansdepartementet?? Eller det var kanske det Anitra Steen var?! Oj vad det är svårt att minnas.

Jane Morén sa...

Ja verkligen, vad kul att du lade upp den här så vi kan få ha lite kul så här en liten paus i hetsiga arbetsdagen.

Kimselius sa...

Ja den var kul att titta på! Kram Kim

Granne med potatisodlaren sa...

Vadå, Jane, Just det här är rörigt bland namnen. Jenny. Tack för den roliga bilden. Jag har lite mycket för mycket just nu.

Jenny sa...

Eva, "no danger on the roof" som man säger! ;)