onsdag 26 maj 2010

Schysta eller schyssta?

Det här klistermärket dyker upp på allt fler krogar för att lyfta fram arbetsgivare som tar ansvar för rättvisa löner och goda anställningsvillkor inom hotell och restaurangbranschen - och det är ju bra! Men är det bara jag som tycker att ordet "Schysta" är felstavat?
Google tycker också att det är felstavat och frågar vid min sökning: "Menade du: schyssta?" Och ska man vara riktigt petnoga så tycker jag nog att jag ser en särskrivning också. För borde det inte heta Hotell- och restaurangfacket?
Många fel på liten yta.

7 kommentarer:

Jane Morén sa...

Jag ser samma sak. Schysst är felstavat och restaurangfacket särskrivet. Idén gillar jag däremot verkligen! Mer sånt! Färgen är också precis rätt kampröd.

Granne med potatisodlaren sa...

Synd att sn så'n god idé slarvades bort. Jag skulle gärna välja en restaurang som följer avtalet.

Kimselius sa...

Så där går det när alla kan göra precis det de vill själva. Det var annat förr när allt sköttes av utbildade grafiker och reklambyråer! Säger jag som har varit med ända från Blysättningstiden! Kram Kim

Evas värld sa...

Schysst är verkligen ett ord som ser konstigt ut skrivet!

Jenny sa...

Sedan har vi ju stavningen "justa" också, men den kan jag bara inte med.

Jenny sa...

Ps. Kim, blysättningstiden?! Wow!

Kimselius sa...

Ja usch vad gammal jag låter... När jag är ute och föreläser frågar eleverna om jag är född på 1800-talet eftersom jag inte hade dator när jag var barn... Kram Kim