onsdag 5 maj 2010

Den skrikande mannen

- TA BORT MIG!! Jag har ju sagt att ni ska ta bort mig från er JÄVLA telefonlista. Det sa jag ju redan förra gången ni ringde. Nu är det FAN ALLVAR! Jag ska DÖDA ER, era jävlar! Jag ska gå in i någon av era butiker och DÖDA NÅN om ni inte GENAST tar bort mig från er JÄVLA lista. Fattar ni det?! TA BORT MIG!!

Telefonsamtalet avslutas. Några minuter senare kommer den skrikande mannens flickvän gående längs med trottoaren. Hon vinkar - glatt ovetande - från håll. Mannen vinkar lika glatt tillbaka. Han är sig själv igen, i varje fall som det verkar utåt sett - han skriker ju inte längre. Mannen och kvinnan möts i en kram. De småpratar och skrattar lite. Han lägger armen om hennes axlar och de promenerar iväg. Någon helt annanstans, i ett öde kontorslandskap, sitter en telefonförsäljare med en ekande röst i huvudet: "Jag ska DÖDA ER, era jävlar".
En helt vanlig dag på jobbet, kanske hon tänker. Eller så tänker hon: Ta bort MIG!

8 kommentarer:

Single Mother By Choice sa...

hahaha värsta Falling down ögonblicket! Var glad att vi inte bor i USA och han hade haft ett automatvapen i innerfickan :D

Granne med potatisodlaren sa...

Det är inte värdiga jobb att sitta på callcenter och sälja saker som människor inte vill ha. Igår ringde det hos mig klockan halv sex när jag stod vid spisen och passade laxen. Det var en man som påstod att jag var kund i ett bolag som heter Atlas nutrition. Nu skulle han bara får ett ja till nästa leverans. Jag sa "Jag är inte kund. Och du slutar ringa hit. Hejdå. Hoppas att det räcker. För nu verkar NIXregistret inte funka längre. Men visst kan dessa samtal reta upp en del. Speciellt när de ringer på konstiga tider och påstår konstiga saker. Sen är det konstigt att vissa kan ösa ur sig dödshot och dessutom vara som vanligt en sekund senare. Konstigt va?

Jenny sa...

Eller hur "Single Mother..."!? Jag väntade bara på att han skulle dra upp en pistol och börja skjuta vilt omkring sig.

Eva, jag tror inte att ditt tillvägagångssätt räcker för att avspisa de - tyvärr! Kanske behövs det ett dödshot för att säljarna verkligen ska förstå att man inget vill köpa. Fast jag skulle aldrig kunna hota någon till livet för att de vill sälja på mig ett abonnemang eller en prenumeration. Det skulle kännas lite överilat. En annan sak som slog mig var att jag heller aldrig skulle vilja hamna i bråk med en person som den skrikande mannen. Jag är glad att jag inte är hans flickvän om man säger så...

Annika sa...

Samma här, denne man skulle jag INTE vilja vara tillsammans med!

Jenny sa...

Vågar man sätta epitetet "psykopat"?

Jane Morén sa...

Jag tycker det var ruskigt hur han kunde gå från dödshot till en främmande människa till att gulla med sin tjejen på några sekunder. Jag tror inte det 'är normalt. Hade jag fått ett utbrott, hade det tagit längre tid att komma ner i varv. Känns kusligt, kuslig snubbe, hu!

Jenny sa...

Hej Jane!
Ja, nog var det en psykopat som sagt. Förresten, kul att "se" dig igen. Ska genast ta en titt in till dig!

Jane Morén sa...

Ja Jenny kom och hälsa på:-)