måndag 19 april 2010

För jag har gymmet runt hörnet ...

Ett krattdrag åt höger. Ett krattdrag åt vänster. Att kratta i trädgården en söndagseftermiddag och man känner att det kanske var lite onödigt ändå med det där medlemskapet på gymmet för tusentals kronor. Men det är först en dag senare som den insikten ger sig till känna.

7 kommentarer:

Evas värld sa...

Så känner jag på sommaren, gräva, kratta, klippa, rensa, luckra.... oj vilken underbar träning. Men nu är jag glad för kvartersgymmet!

Anneli sa...

Vardagsmotion är icke att förakta :)

Kram!

Anonym sa...

Innan jag flyttade till lägenheten där jag bor nu, då hyrde jag ett hus - jag kallade det Pippihuset för det var sniderier och sånt - jag hade en trädgård med massor av blommor och 25 frukträd. DET var bättre än att gå på gym!

Granne med potatisodlaren sa...

Multnande björklöv är bra näring till gräset. Det lovade min granne när jag krattade här första året. Nu krattar jag bara upp vinbärslöv, rönn och syren. Mindre gymlikt men gräsmattan är grönare.

Jenny sa...

Absolut! Att kratta gör under för kropp och knopp :)

Kimselius sa...

Det känns som en helhetsupplevelse att "träna" i trädgården. Både kropp och själ får sitt på samma gång. Kramisar Kim

Jenny sa...

Ja trädgårdsarbete, vardagsmotion, gör under för både kropp och själ - även om det värker och ömmar i kroppen så här två dagar senare. Och blåsorna i händerna, ja de svider!

Om det är som du säger granne-Eva så kanske jag skippar krattandet nästa år. Men det är lite trivsamt också, i varje fall när solen skiner och man dessutom får lite hjälp med arbetet...

Carina, ett pippihus låter härligt! Så känner jag med mitt Villa villekullahus som du ju vet. Blommor har jag i massor, men istället för fruktträd har jag 20 rhododendronbuskar och de kräver ju också sin tillsyn och omsorg.