tisdag 23 mars 2010

Jag klunkar i mig av sommaren

Jag klunkar i mig den ljuvligt goda saften från förra årets svartvinbärsskörd. Snart är ransonen slut, långt är det till augusti då de nya bären ska kokas och saftas.
Jag hoppas innerligt att vinbärsbuskarna har överlevt den kalla vintern. Hur ska jag annars klara mig utan denna gudomliga sommardryck?

7 kommentarer:

Evas värld sa...

Det ger verkligen en smak av sommar, och hur gott är det inte med en skvätt champagne i! Jag har otur med mina buskar. De gav två dl förra året - det blir inte mycket saft!

Granne med potatisodlaren sa...

Svartvinbärsbuskar älskar snö och kyla. Vid älvens strand växer de som ogräs. Kylan och snön renar från virus och mögelsjukdomar. Du får nog mer bär efter en vinter som denna.
Gott att väcka sommaren till liv med egen bärsaft. Det är spännande att doften från egna saften kan förflytta oss från vinterns bisterhet till en varm augustidag.

Jenny sa...

Eva S, det skulle jag ju ha bjudit på när du var hemma hos mig senast. Tänkte inte så långt...
Och är det som Eva-Granne säger så kanske dina buskar på ön tar sig efter den här stränga vintern. Du kanske får tre dl i år. ;)

Evas värld sa...

Kir Royale får det bli i sommar! Eller Kir Impériale som de säger på Korsika, salig Napoleon i åminnelse!

Jane Morén sa...

Åh jag känner smaken, underbar!

Annika sa...

Säger som Eva - ingen fara att de råkat illa ut! Däremot ska du gallra ur dem ibland, ta bort de äldsta grennarna. Absolut inte toppklippa utan ta bort hela grenar, ända ner från marken. Då brukar det bli mer bär igen.

Jenny sa...

Royale eller Impériale - det blir underbart gott vilket som Eva!

Ja Jane, det ger verkligen en smak av sommar.

Tack Annika! Vad skulle jag göra utan dig och dina trädgårdstips? Din odlingshand vilar över min trädgård.