torsdag 28 januari 2010

Tack alla kreativa bloggvänner!

Jag blir så glad, och lite generad, över att jag de senaste dagarna fått ett gäng utmärkelser som Kreativ bloggare av flera bloggvänner. Det är nästan så jag rodnar över alla fina ord som skrivits. Tack Eva Granne med potatisodlaren, Annika, Eva S, Jane Morén och nu senast Anne utan e. Era ord värmer och ger mig motivation till att fortsätta blogga.

Tanken är att jag nu ska berätta sju inte så välkända saker om mig själv (det har jag visserligen redan gjort i ett tidigare inlägg: se här) och sedan utnämna sju andra bloggare som jag följer, som i sin tur ska lämna över stafettpinnen till bloggare som de tycker är kreativa. Det är inte lätt att bara utnämna sju bloggare; jag följer ju fler än så. Regeln om att man inte får utnämna bloggare som redan utnämnt mig struntar jag i.
Men först sju fakta om mig:

1.
Jag älskar - och då menar jag ÄLSKAR med stora bokstäver - att sova länge på morgnarna. Det kommer sig av att jag gillar att vara uppe sent på natten, för efter midnatt är min hjärna som mest kreativ.
2. Jag har en sned framtand, vilket gör att jag sällan ler med öppen mun när jag blir fotograferad (en dålig vana).
3. Jag älskar saltlakrits. Det ska vara så salt att tungan krullar sig.
4. Jag har bott i Paris och Aix-en-Provence i Frankrike.
5. Jag är en stadsråtta. Född och uppvuxen i Stockholms innerstad, vid Odenplan, men bytte stadsliv mot lantliv när jag köpte hus - själv - förra året (men det vet nog de flesta bloggvänner vid det här laget).
6. Jag levde jetsetliv i flera år.
7. Som nioåring gick jag kavat fram till programledaren Åke Cato på bussen och sa att de borde ha med mig i ett inslag i TV-programmet Nöjesmaskinen: "Jag kan både sjunga och dansa!", menade jag.

Nu över till mina utmärkelser till andra Kreativa bloggare (i bokstavsordning):
Anne utan e: för att hon ärligt och modigt berättar om sitt liv som jag kan känna igen mig i. Och för att hon låter mig vara en del av detta. Tack!

Englandsvardag: för att hon imponerar med sin fantastiska skrivarbegåvning. Få personer skriver så bra inom så många olika områden.

Evas värld: för att hon var min inspiratör och inkörsport till skrivandet, feminism, kultur och Frankrike. Men också för att hon fortsätter inspirera genom att generöst dela med sig av sitt liv och livserfarenhet.

Granne med potatisodlaren: för att hon ger mig ett inre lugn med sina kloka eftertänksamma ord, och vackra - ibland melankoliska - norrlandsbilder.

Jane Morén: för att hon genom sin kameralins tar mig till kända och okända platser med sina uttrycksfulla fotografier. Samt för hennes varierade inlägg som andas av patos för de som har det svårt, med texter av vacker poesi.

Kära blogg: för att hon i så positiv anda skriver klokt, hoppfullt och inspirerande om "ditt och datt" - oftast om livet från den ljusa sidan. Annika (med sin T) inger mig hopp om att kärleken finns!

Ragnarsons Anna: för att hon redan som nybörjare på bloggen ärligt och humoriskt delar med sig av det mest privata.

4 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Tack Jenny! Vilken morgon med så fina uppskattande ord. Jetsetliv...du måste berätta.

Annika sa...

Nu fick jag faktiskt en lite tår i ögat Jenny. Tack så jätte mycket!

Jane Morén sa...

Tack så mycket för fina ord! Roligt att läsa sju saker om dig. Tänk att du har levt jet-set liv, undrar hur det är. Saltlakrits så tungan krullar sig har jag nog aldrig smakat.

Ragnarsons Anna sa...

Tack jenny!!!! vad glad jag blir!! och vilket spännande liv du har!!