tisdag 12 januari 2010

Skriver om andra

Skriver en artikel om andras liv; om någon annans boende. Förskönar.
Om mitt liv och mitt boende skriver jag inte en rad. Jo förresten, en rad: ett vitvaruföretag ska komma hem till mig för att plåstra om min trasiga torktumlare.
Oförskönat.

7 kommentarer:

Sofie B-C sa...

Vilka stora känslor du lyckats fånga i den här lilla texten. Hoppas att du blir omplåstrad, om det behövs, du med!

Annika sa...

Det känns skönt att läsa att du förskönar beskrivningen av andras boende. Jag har nämligen undrat hur alla andra gör att ha det så perfekt!

Granne med potatisodlaren sa...

Hur mycket? frågar jag som såg hur hela rum gjordes om innan man gjorde inredningsreportage på 70-talet. Bodde granne med en inredningsjournalist som ofta gjorde jobb på sitt hem.

Evas värld sa...

Såg just hur ett hus på Tynningö, granne med min ö, rustades upp av en hel patrull glada inredare och hantverkare - blev lite avundsjuk, så fint de fick!Så enkelt det verkar när man kan.

Jenny sa...

Nu handlar artikeln mer om en beskrivning av hur inredningen redan ser ut i ett pars bostad, inget om upprustning eller renovering. Det skulle i och för sig vara roligt att skriva och lära sig mer om, särskilt för mig som bor i hus.
Med "förskönar" menar jag att jag använder och överdriver uttryck i artikeln som jag vanligtvis inte skulle använda i dagligt tal, typ: "Ljusinsläppet från de generöst stora fönstren ger en luftig känsla till den spatiösa planlösningen..."
När det gäller mitt eget hem kanske jag skulle skriva: "Fönstren är rena. Det går att se himlen." ;)

Anne sa...

Okej, jag som 70-talist har nog fastnat i den där förskönande världen och tror att den är så. Diskrepansen blir så stor när man inser att det inte är så bara....

Jenny sa...

Det är därför man ska vara försiktig med förväntningar. Då är det lättare att bli överraskad, inte sant Anne?

Ps. Vi tillhör samma generation så jag lider av samma sjukdom som du - överdriven idealisering. ;)