lördag 30 januari 2010

Min olediga lördag

Tidig lördagsmorgon, lite för tidig i min smak.
Flytt på gång. Nej, inte från huset. Från hyreslägenheten som jag äntligen sagt upp kontraktet på. Har av bara farten fortsatt hyra ut i andrahand. Har inte haft mage att vräka den stackare som bott där. Nu måste han leta nytt boende.

Kartonger och möbler, prylar som jag redan glömt och inte längre behöver, har flyttats från källarförrådet in i friggeboden på tomten. Bara för att senare kastas på soptippen, när tid och ork finns. Det vill säga om några månader, kanske om ett halvår.

Har storhandlat i tråkcentrumet. I dag missade jag inte bussen.
Plockat ihop resterna av julen, tomtar, lyktor och annat tingeltangel som legat undangömda i garderoben. Nu har de "kommit ut" och ligger tryggt förvarade i en kartong i boden.

Sprungit mellan datorn och spisen, för att skriva klart en artikel om ett feng shui-inrett hem, och samtidigt tillagat en lasagne.

I morgon är det föreningsstämma i vägföreningen. En massa finstilta papper som ska läsas igenom. Det hoppar jag över. Mötet är redan klockan 10!? Varför så tidigt på en söndag, tänker jag irriterat.
Jag får visst aldrig sova!

4 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Äldre män med hårt servande fruar vill gärna ha sammanträden tio på morgonen, 18 på kvällen. De förstår aldrig att vi andra som delar på livet och dess krav gärna vill ha möten efter 19.
Men då missar jag ju Rapport!

Jenny sa...

Så är det säkert, men även barnfamiljer som är uppe med tuppen gissar jag.

Jane Morén sa...

Klockan tio en söndag. Hu, kanske är det en före detta skolpolis som är ordförande, eller bara en stackare som vaknar redan klockan fem varje morgon utan att kunna somna om och tycker han har väntat nog på att folk ska vakna, då klockan tio. Jag visste inte du var så ny husägare. Skaffa hus drömmer jag ofta om.

Jenny sa...

Att bo i hus har sina fördelar - naturen, tystnaden, lugnet - och nackdelar - allt jobb med att skotta snö, klippa gräs och räfsa löv - särskilt när man som jag lever ensam.