lördag 30 januari 2010

Lurad

Koltrasten slår sig ner på utebelysningen så att den sensorstyrda lyktan på husväggen tänds. Lurar mig att tro att det kommer någon - två gånger.
Kanske dras den lilla fågeln mot ljusets värme för att den, liksom jag, längtar efter våren?

6 kommentarer:

Jane Morén sa...

Fågeln kanske kände sig lite ensam. En gång kom en skata som jag en gång antagligen räddade livet på en vinter, när han eller hon, satt ute på balkongen och såg frusen ut, gav jag den mat i flera veckor. Flera år senare, en varm sommardag, jag ligger och läser inomhus i väntan på ett besök. Då hör jag konstiga ljud som smäller mot golvet, plötsligt kommer skatan gående in i lägenheten, genom flera rum från balkongdörren till min säng, han ser på mig, jag reser mig försiktigt, föser sakta ut honom, jag tror han flugit fel och lämnar honom på balkongen och går in igen. Men han kommer tillbaka och nyser; han är sjuk. Jag ger honom mat han inte äter och vatten. Han sätter sig under mitt bord på balkongen där jag har en lång duk som bildar ett slags koja. Där kurar han sedan ihop sig och nyser lite då och då. På morgonen är han död.

Jenny sa...

Vilken vemodig liten berättelse Jane! Det stack till i hjärtat när jag läste den. Han ville väl dö på en plats där han kände sig trygg och där han en gång tidigare blivit omhändertagen.
Den här berättelsen borde du dela med dig av på din blogg, men det kanske du redan har gjort?
Tack för att jag fick ta del av den!

Jenny sa...

Vet du vad Jane, du kommer aldrig tro mig, men precis just nu, sju minuter efter att jag hade svarat på din kommentar kom koltrasten tillbaka. Den här gången flaxade han så nära fönsterrutan så att vingslagen skrapade mot glaset. Sammanträffande eller?

Jane Morén sa...

Jag tror dig! Vet du, jag tror han behöver mat, han är frusen och jättehungrig! Snälla ge honom lite mat så han klarar sig.

Jane Morén sa...

P.S Jag har skrivit om det förr på min blogg, men jag ska nog lägga upp den i en repris.

Jenny sa...

Det ska jag absolut göra! Han har ju sökt kontakt nu flera dagar i rad.