onsdag 6 januari 2010

Inköpslappen


Trotsar iskylan och ger mig ut på promenerad, varmt påpälsad utan päls, i sjutton minusgrader. På marken, den snövita, hittar jag en inköpslapp. Ordet champagne får mig att gissa att lappen är en rest från nyårshelgen. Jag funderar lite över varför champagne står inom citationstecken, och så långt ifrån de andra varorna. Kan det vara ett "eventuellt" inköp? Eller är det självironi från den som handlar:
- Lite champagne kanske?
- Skulle inte tro det!
Eller är det rent av så att citationstecknen och avståndet handlar om ett tydliggörande om att varorna ska inhandlas på två olika platser: först matvarubutiken, sen systemet. Eller "systemet".

3 kommentarer:

Annika sa...

Vilken jätte rolig lapp, så ordentligt skrivet (av en kvinna, 50+ gissar jag av handstilen)och med nyttigheter bara. Och så "champagne", kanske någonting vitt och bubbligt, kanske lite billigare än äkta champagne. Kanske Pommac?

Jenny sa...

Ja men just det!! Så är det naturligtvis! Champagne inom citationstecken är lika med någon slags bubbel. Bra Annika! :)
Jag gissar också på en kvinna, 50+. Handstilen säger allt! Den sortens skrivstil lärs väl inte ut i skolan längre? Jag fick lära mig den när jag gick i 2:a och 3:e klass, vilket var under tidigt 80-tal. Vi hade lektioner där vi övade att skriva vackert. Men det är väl knappt någon som använder pennor idag. Kan det vara så att pennan kommer att bli ett minne blott?

Annika sa...

Jag fick lära mig den ädla konsten att skriva med vacker handstil i Frankrike förtås. Men så snirkligt vackert som på lappen skriver jag nog inte. Och jag tror tyvärr att du har rätt, pennan kan vara på väg bort. Såvida inte det uppstår en moståndsrörelse?