fredag 25 december 2009

Lite TV-irritation

"Jag är den enda i hela världen som kan sätta Nacka på 13 sekunder", bräker Björn Ranelid och slår sig själv för bröstet trots att han svarat fel i kvällens "På Spåret". Palermo skulle svaret ha varit. Inte Nacka Skoglund.
Jag har aldrig stört mig på Ranelid tidigare. Aldrig brytt mig om hans välputsade yttre: solbrännan, de djupa urringningarna, det på papiljotter och läggningsvätska vällagda håret - eller hans böcker. I den ordningen.
Men i kväll blev jag irriterad eftersom han helt sonika drog i nödbromsen och svarade på stadsfrågan redan vid tio poäng, utan att ens konferera med sin medspelare Alexandra Charles som lite irriterat poängterade: "Ja, men vart är vi på väg?"
Inte "vem", Björn. Vart?

6 kommentarer:

Evas värld sa...

Jag är mest förundrad över att någon överhuvudtaget vill ställa upp i programmet och visa sin okunskap, det säger väl pinsamt mycket om mina överkrav på mig själv förstås. Så jag förlåter alla deras brister, tabbar, ickekunnande, för dom är ändå modiga!

Jenny sa...

Jag älskar frågesport! Jag skulle mer än gärna ställa upp och visa mina okunskaper - och förhoppningsvis en och annan kunskap också. Jag tycker dock att Ranelid kunde ha visat prov på bättre lagspel.

Annika sa...

Jag minns en omgång av På Spåret när Britta Lejon var med och hon inte kunde en enda fråga. Det var så otroligt pinsamt och jag skämdes för hennes skull och undrade varför hon ställt upp. Dock kunde hennes medspelare desto mer. Här har du en till som älskar frågesport!

Granne med potatisodlaren sa...

Jag undrar varför de har valt Björn Ranelid och Alexandra Charles. Björn är ju med i den hemska serien på Slottet och Alexandra svarar nästan alltid fel. Det säger mycket om mig att jag undrar men så är det. Valde bort på spåret en lång stund för att jag inte klarar av dem.

Anonym sa...

Ranelid får ju den gamla discodrottningen att framstå som sympatisk. Han är definitivt i elitserien vad gäller självgodhet, möjligen skulle Guillou och en före detta statsminister med ”torp” vara värdiga motståndare?
Snygg blogg!
Anders

Jenny sa...

Hej Anders,
Roligt att du gillar min blogg och att du hittade hit!
Guillou och torpar'n skulle vara ett intressant motståndarpar. Men det skulle troligtvis innebära mer interna stridigheter än ett enat lagspel?