lördag 19 december 2009

Kvinna för sin hatt

Om Elin och Tiger Woods tänker jag inte skriva. Istället blir det några rader om trafikpolismästare Cindy Williams från Florida High Way Patrol. Hon var den som gav det offentliga meddelandet i TV om att polisen inte tänkte väcka åtal mot Tiger Woods efter hans trafikincident eftersom det inte fanns några vittnen eller annan bevisning som visade på annat än vårdslöshet i trafiken. Rätt och slätt "careless driving". Det var innan otrohetskarusellen drog igång. Men som sagt, inget om Elin och Tiger här. Snarare vill jag rikta fokus mot den hatt som polismästare Cindy Williams bar vid offentliggörandet. Ett mindre husdjur skulle få plats på det där hattbrättet, en dansmus till exempel. Eller en hamster.
När en amerikan har en sån där hatt på sig så känns det naturligt, men om en svensk skulle få för sig detsamma då blir det genast knasigt och märkligt. Jag funderar över hur länspolismästare Carin Götblad skulle se ut i en liknande hatt, framträdandes i TV. Skulle man lyssna på vad hon hade att säga eller skulle hatten ta all fokus?

3 kommentarer:

Helena Palena sa...

Jenny: Ja, hur skulle Karin G se ut i en sån hatt. Man skulle nog skratta. I sin dräkt ser hon ju redan så utspökad ut. Har svårt att ta det hela på allvar faktiskt.

Cindy Williams ser ut som en trooper från Canada tycker jag. Maffig brutta! Satsar på ett marsvin i hatten.

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, tyvärr behöver inte Carin Götblad klä ut sig för att jag ska sluta lyssna på vad hon säger. Det hon säger krockar med vad kroppen uttrycker.

Jenny sa...

Haha... tänk att Carin Götblad väcker så mycket känslor!

Helena Palena: Ett marsvin i hatten skulle vara ett roligare och mer överraskande trolleri än en kanin.