tisdag 8 december 2009

Jag är inte så speciellt inflytelserik

Genom bloggvännen Annika får jag veta att det finns en webbsajt som rankar bloggars inflytande i bloggosfären - inflytande.se - där man, om man är nyfiken, kan ta reda på sin egen bloggs inflytande. Jag är nyfiken så jag går in och "rejtar" min blogg och får resultatet:
"Jennylindgrens.blogspot.com är inte en så speciellt inflytelserik blogg. 61% av svenska bloggar är mer inflytelserika."
Jag är rätt nöjd med det resultatet. Utlåtandet "...inte en speciellt inflytelserik blogg", med betoning på "så speciellt", måste väl ändå betecknas som ett plus i kanten? Glaset är ju nästan halvfullt.
Min nyfikenhet driver mig att mäta inflytelsestatusen på Bodil Malmstens blogg. Hennes glas är i princip överfullt. Endast 2,49% av svenska bloggar är mer inflytelserika. Och efter det här inlägget når hon snart nollan.

6 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Du når mig på ett annat sätt än den konstruerade Finistere. Jag tycker att Bodil M är klok, mycket klok och hoppas att hon påverkar med sin blogg. Men det finns fler som når mig och du är en av dem.

Evas värld sa...

... men du är väldigt klok och trevlig!

Jenny sa...

Tack så mycket Eva och Eva! Det värmer.

Jane Morén sa...

Jag tycker det resultatet du fick ju är superbra, tänk alla tusentals bloggar och din är viktigare än 39 % av alla dem.

Annika sa...

Ha ha Jenny så du kunde inte låta bli... ;)
Jag skulle bra gärna vilja veta hur denna sajt definierar ordet "inflytelserik"!

Jenny sa...

Kalla mig gärna nyfiken i en strut!