torsdag 10 december 2009

It's true, life will smile for you!

Salem Al Fakir; ett musikaliskt geni, en sann begåvning!
Jag har avnjutit en konsert med honom i kväll på Berwaldhallen, ackompanjerad av Radiosymfonikerna under ledning av Hans Ek, som passionerat dirigerade den fantastiska orkestern. Inbjuden gästartist var Jojje Wadenius - ni vet han som bland annat har skrivit musiken till barnprogrammet "Kalles klätterträd".
Magisk är ordet som beskriver Salem Al Fakirs talang bäst. Och han gör sig tusen gånger bättre live än på skiva. Virtuos på en mängd instrument - piano, fiol, gitarr, trummor... You name it!
Publikens glädje visste inga gränser. Stående ovationer och extra nummer. Konserten avslutades med låten "It's true" som har en melodi och text som kan göra vem som helst varm i hjärtat:
"It's true, life will smile for you".
Det ska bli intressant att se hur Salem Al Fakir gör sig som joker i melodifestivalen nästa år. Jag har naturligtvis inte hört hans bidrag än - hemligt, hemligt, annars diskvalificering - men det spelar ingen roll, han har ändå min röst. Heja Salem!

7 kommentarer:

Evas värld sa...

Låter som en härlig kväll - han har varit så fin när jag sett honom i teve och det är spännande med vilken entusiasm för musik de uppfostrades

Jane Morén sa...

Åh det skulle varit roligt att få uppleva. Här hemma skakar mina barn på huvudet åt att jag i perioder kör hans skiva fram och baklänges. När ska han ha konsert i Berwaldhallen nästa gång, vet du det?

Mahi sa...

"It's true life will smile for you." Vilket underbart uttryck, det ska jag bära med mig. Låter som du hade en underbar kväll. Jag missade något stort förstår jag. Ska hålla mig bättre uppdatera om vad som försigår i stan. Ha det gott!

Granne med potatisodlaren sa...

Ibland vill jag flytta från älvens strand. Det är när jag längtar efter stora kulturmöten. Du beskriver ett möte som jag har varit nyfiken på länge. Så levande så närvarande. Tack. Salem finns i min ipod och jag lyssnar ofta.

Jenny sa...

Ja, det var en fantastisk musikupplevelse. Jag var alldels varm efteråt. Underbar känsla i det annars så gråtrista ute. Det här var andra gången jag såg Salem Al Fakir live och jag längtar redan till nästa gång.
Ja Eva, de är en oerhört musikalisk familj har jag förstått. Salems bror, Sami var också en del i konserten. Efter att ha spelat ett gemensamt komponerat och otroligt vackert stycke, Sami på bastuba och Salem på fiol, reste sig den sittande publiken i fullständig extas.
Jane, han spelar på Berwaldhallen i dag och i morgon. Jag skulle kunna gå igen bara för att få höra det där stycket som Fakir-bröderna spelade tillsammans - "Manfreds dans" tror jag det hette (om ni vill leta googla eller "youtuba" det).

Annika sa...

Så du var där, vad kul! Jag såg annonsen och tänkte att man borde nog men... Nästa gång ska jag inte tveka, den saken är klar.

Jane Morén sa...

Tack Jenny. Jag får också satsa på nästa gång, det tänker jag inte missa!