fredag 6 november 2009

Kära trädgård, vi ses till våren... hoppas jag?

Säger godnatt till min trädgård. Täcker rötterna på de nitton rhododendron-buskarna med mjuka lövtäcken. Vinbärsbuskarna, som gav över tio liter koncentrerad saft, får också omsorg. De två rosenbuskarna - den lilla kärleksdoftande gula och den enorma röda - bäddas in i täcken av löv. Jag har aldrig skött om en trädgård tidigare, vet inte hur man gör. Hur gör man?
Jag hoppas att jag får träffa fru rhododendron, unge herr rosenbuske och fröken vinbär även nästa sommar; att mina lövtäcken värmer så att de klarar vintern.
Sov så gott lilla trädgård!

5 kommentarer:

Mahi sa...

Vilken kärleksfull beskrivning. Är det ditt första år du bor i hus med trädgård? Lycka till, det låter som om du har ett litet paradis. Kram M

Annika sa...

Du gör helt rätt när du bäddar in din trädgård Jenny och den kommer att klara sig fint fint. Det som icke lövfällande buskar som rododendron brukar lida av är torka. Se därför till att de får mycket vatten nu i höst så att de kan lagra fukt i sina blad. Fast som vädret är nu så borde du inte behöva vattna!

Jenny sa...

Mahi, ja det här är mitt första år med hus och trädgård - fem månader nu. Sköter om det helt själv så jag prövar mig fram i mitt lilla "paradis". Kram tillbaks till dig!

Annika, tack för din vägledning - igen! Hur gör jag med rosenbusken - den stora, borde jag vattna den också? Den står lite halvskyddad under tak.

Annika sa...

Nej då, rosenbusken som inte har några blad som släpper fukten ifrån sig behöver du inte bekymra dig om. Rosor gillar att ha det gosigt runt fötterna så ett lövtäcke blir perfekt.

Jenny sa...

Okej. Tack! Underbart med all din trädgårdskunskap Annika. Hoppas det smakade bra på Regissörsvillan.