måndag 19 oktober 2009

Rotmos à la mormor Märta

Jag är barnsligt förtjust i rotmos. Gärna med fläsklägg, men fläskkorv är också gott. Letade i min gedigna samling urklippta recept, de flesta aldrig nånsin av mig tillagade, och hittade mormors underbart goda rotmosrecept - min fina, lilla mormor från "glada Hudik". Elle me manque beaucoup, hon saknas mig mycket - som man omvänt säger på franska.
Så till middag åt jag hemlagat rotmos med fläskkorv à la mormor Märta. Det smakade ljuvligt! Tack "mirmar"!

7 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

En speciell känsla med god mat efter mormors recept. Njutningsmat.

Jenny sa...

Mmm...verkligen!

Evas värld sa...

Åh vad jag kommer ihåg vilka fina kärleksfyllda historier du och Monika brukade berätta om din mormor!

Annika sa...

Just rotmos och korv är en svensk delikatess som jag aldrig lyckats uppskatta. Men så har jag heller aldrig smakat din mormors recept!

Jenny sa...

Så roligt att du minns Eva! Ja, mormor var sannerligen one of a kind! Snäll och god, men också brutalt ärlig och rakt på sak. Det fanns alltid någon rolig anekdot att berätta om hennes små upptåg. :)

Jane Morén sa...

Jag älskar också rotmos och gör mitt rotmos själv, a la dagens inspiration. Så otroligt gott med senap och vegetarisk soyakorv. Mmmmmmmm!Min mormor var specialist på Mannagrynsgröt, gul och fluffig.

Jenny sa...

Hej Jane,
Roligt att du tittar in här igen! Jag har aldrig testat vegetarisk soyakorv, men om det är så "yummy" som du säger så ska jag testa det. Mannagrynsgröt är också en favorit, även om det var över ett decennium sedan jag åt det senast.