lördag 17 oktober 2009

Räddad ur lågorna


Under min höstpromenad lyckades jag rädda den här fina stolen från ett fasansfullt brasöde.
En inte alltför närainpå granne stod och eldade på tomten, för tillfället passande iklädd tjusiga märkeskläder framför sitt av senaste snitt nyproducerade hus. Fina trästolar med vackra ornament försvann in i lågornas sken. "Stopp och belägg" ville jag ropa, men frågade istället lugnt och behärskat:
- Ursäkta, skulle jag kunna få den där stolen om du ändå ska elda upp den?"
Det blev en lite åbäkig promenad tillbaka hem.

5 kommentarer:

Annika sa...

Precis liknande stolar har min mamma en uppsättning av. De är ju jätte fina! Att inte grannen såg det?

Granne med potatisodlaren sa...

Det var tur att du kom förbi och räddade äppelstolen från att försvinna. Hur någon kan elda upp fina art nouveau-möbler går inte att förstå.

Jenny sa...

Ja, det gjorde ont i hela kroppen när jag såg hur stolarna slukades i eldens flammor. Grannen hade redan hunnit elda upp de två övriga tillhörande stolarna. Trist!
Dock väntade en överraskning när jag kom hem och tog av det småtrista flanelltyget som täckte stolsdynan, för där under gömde sig brunt läder.:)

Jane Morén sa...

Ja, det är obegripligt hur man kan elda upp fint hantverk, så fina detaljer utsnidade. Tur du räddade stolen, synd på de två andra.

Jenny sa...

Obegripligt är ordet! Grämer mig över att jag inte gick förbi grannen lite tidigare. Då kanske jag hade hunnit rädda ytterligare en stol.