lördag 19 september 2009

Inte ett ord om Fru Anka, men...

Fru Anna Anka. Inte en rad borde jag skriva om denna förskräckliga kvinna, det har redan skrivits spaltmeter efter spaltmeter, men jag kan inte låta bli. Jag såg reprisen idag av det omtalade TV-programmet "Svenska Hollywoodfruar", som har blivit det största gemensamma samtalsämne vi har haft på länge i det här landet. Vilket i sig är ett sorgligt bevis på hur kulturellt utarmat Sverige är som nation. Det finns ju så mycket annat att beröras av och bli förbannad över.
Trodde inte att jag, efter all förhandsinformation, skulle bli så förskräckt och illa berörd som jag blev. Jag bara gapade och skakade på huvudet. Ändå kunde jag inte förmå mig att sluta titta. De emigrerade kvinnorna, som sedan länge bor "over there", fascinerade mig. Alla tre på olika sätt, om än en viss Fru Anka mer än de övriga två. Och mitt i allt känsloäckel fick jag ändå lite, men bara lite, sympati för denna sorgliga människa, när hon gick där på stranden och skvätte med tårna i det kalla vattnet och uppriktigt trodde att hon inte hade något annat val än att följa med sin man på hans turnéer för att förhållandet ska fungera och för att han inte ska vara otrogen. Vilket fängelse!
Men mest av allt tycker jag synd om de två små barnen som måste växa upp i det där hemmet. Jag tror deras uppfostran kommer bli Fru Ankas största problem i framtiden.

4 kommentarer:

Evas värld sa...

Äh... vi struntar i henne! Men det var roligt att se att hon skapade gräl mellan kristdemokrater....

Evas värld sa...

Såg du Emils roliga kommentar på facebook?

Jenny sa...

Läste precis Emils kommentar. På pricken! Jag förvånas dock över att det rosade "finprogrammet", Skavlans pratshow, ska ge henne utrymme på bästa sändningstid. Det är liksom inte riktigt likt SVT...

Jenny sa...

...eller det kanske det är. De jagar ju bättre tittarsiffror som aldrig förr ;)