måndag 24 augusti 2009

Irritation över en grenslande skyltdocka

Jag stör mig på den här skyltdockan som jag såg i ett butiksfönster på Kungsgatan i Stockholm. Eller det är egentligen inte dockan som irriterar mig. Det är skyltdekoratören som gör mig arg som har satt dockans kropp i den här positionen. Känns den normal? Bekväm? Naturlig?
Jag bara undrar, hur ofta sitter man så där, med benen brett isär grensle över en möbel?

4 kommentarer:

Evas värld sa...

Jag blir galen när stora män sätter sig sådär ungefär med benen brett isär på bussar och tunnelbanor som om de ägde sätet medan kvinnorna trycker ihop sig och pressar ihop sina ben på det sedesamma sätt vi lärt oss för att inte ta plats och inte provocera. Jag gillar inte dockan i skylten heller för det är inget avspänt sätt att sitta men jag önskar vi självklart tog mera plats!

Jenny sa...

Absolut att vi borde ta mer plats! Dock inte genom att bresa på benen så där som du påpekar att män gör. När jag skrev inlägget igår så tänkte jag faktiskt på hur flickor/tjejer/kvinnor förr uppmanades att sitta med benen ihop med händerna vilandes på knäna. Så visst går utvecklingen framåt. Men den här positionen känns bara provocerande på fel sätt.

Anonym sa...

dockan kanske ursprungligen låg i en gynstol - så strök de den idén och tippade upp den på ett bord istället? Outgrundliga äro dekoratörens vägar - så att säga.

johanna

Jenny sa...

Hahaha!! Försöker komma på något kul att säga till svars, men det går inte, så att säga.