lördag 22 augusti 2009

Ett Elvisparty ger mig skrivinspiration

Söker skrivinspiration på finistere.se och hos mina två bloggvänner "Evas värld" och "Anne utan e". Alla tre skriver de kloka inspirerande inlägg om Frankrike, kärlek och flyttkartonger.
Men jag lämnar bloggsidan tom. Flera dar nu. Kan det bero på tungsinnet jag bär? Min stora arbetsbörda på jobbet? Eller handlar det om censurering av känslor, som en av de ovannämnda bloggarna så träffande skriver om?
Grannarna har fest ikväll. I trädgården. Temaparty. Utklädda till Elvis hela bunten. I peruker och alltför tajta glittriga Buttrickskostymer, inhyrda för kvällens galej. Dräkter som lämnar lite över till fantasin.
Tidigare under kvällen snurrade soundtracket från filmen Grease på repeat "Your the one that I want. Ho-ho-ho honey!" Nu, några timmar senare, är partajet i full gång och jag och resten av grannskapet får lyssna till Mikael Rickfors 80-tals hit (enda hit?) "Jag ska köpa vingar för pengarna". Vare sig vi vill eller ej. Men jag klagar inte. Vore det inte för mina grannars temaparty hade jag inte haft något att skriva om.

4 kommentarer:

Anonym sa...

han ger så att säga kameltån ett ansikte.

Anne sa...

hahah!! Kameltån, det tog ett tag innan jag fattade, men nu ser jag, tror jag förstår vad den anonyma kommentatorn menar...

Jenny, det finns massor att skriva om, det blev ett jättebra inlägg. Jag jobbar själv på det där, att det inte behöver vara så himla smart allt man skriver. Att läsa andras bloggar och att läsa böcker ger inspiration. Hur går det med körkortet förresten?

Jenny sa...

Ja, hon är rolig, den anonyma kommentatorn. Jag vet vem hon är..

Försöker skriva prestige- och kravlöst, så som du så klokt skrev ett inlägg om. Bloggen ska ju vara en ventil för de fria tankarna. Men just nu är det så mycket runt omkring mig - på jobbet och med det där överhängande körkortet - som jag ännu inte är klar med. Kör upp i nästa vecka. Så tänk gärna en positiv tanke.
Hur har det gått med flytten? Trivs du i ditt nya bo?

Anne sa...

Det är verkligen tufft ibland att hinna med allt.. jag vet...men fortsätt som du gör! Jo, jag har flyttat hem till min syster... nu håller jag på att städa, måla och fixa till en byrå bl.a. för att få det mysigt i mitt rum. Till veckan ska jag träffa lite vänner här i Gävle som jag inte sett på ett tag. Det flyter på bra tycker jag... Jag la till dig på twitter. Självklart ska jag hålla tummarna för dig när du kör upp!