lördag 11 juli 2009

Farväl mjuka händer! Hallå grova labbar!

Efter en dags hårt slit i trädgården, då jag dragit runt på en inlånad uråldrig gräsklippare, som gett mig öm rygg, blåsor och skinnflikar i händerna - farväl feminina mjuka händer! Hallå maskulina grova labbar! - gick jag resolut in på nätet, köpte och beställde en grästrimmer - med hemleverans. För jösses vilket slit det är att dra runt på en blytung gräsklippare, särskilt på en tomt med ojämn yta. Man kommer ju inte åt överallt! Den gräsbeväxta delen i min trädgård innehåller både plan mark och kullar - såväl uppför som nerför. Och trots mitt ihärdiga slit med den tunga gräsklipparen måste man nog ändå likna min nyklippta gräsmatta med en slarvigt rakad manshaka, med otrimmat hårstubb lite här och där. Så en grästrimmer är ett måste!
Det är dessutom den första trädgårdsmaskin jag någonsin har köpt. Det känns roligt och overkligt på samma gång. Jag har lite svårt att förlika mig med att jag numera rör mig i världar som Bygg Ole, Clas Ohlson, Byggvaruhuset, Black and Decker och allt vad de nu heter. Territorium jag aldrig trodde jag skulle beträda. Men nu är jag där! Och det är faktiskt rätt kul att "botanisera" i en värld av häcksaxar, röjsågar, mossrivare och lövblåsare. Lite mer maskulint än ögonfransböjare, nagelfilar, vaxstrips och papiljotter (det sistnämnda är visserligen något jag heller aldrig har köpt). Men det ena behöver inte utesluta det andra. Så om några dagar har jag min, enligt beskrivningen, lätta och ergonomiskt utformade grästrimmer som ska ge både komfort och balans, så att jag enkelt kan ansa min trädgård. Om det utesluter valkar och blåsor i händerna återstår att se.

3 kommentarer:

Jeanette sa...

välkommen in i grovlabbs klubben ;)

Evas värld sa...

Visst är det härligt.. jag älskar min trimmer, känner mig så otroligt stark och kompetent när den och jag brummar loss i det gröna...

Jenny sa...

Tack Jeanette! Vackra, lena händer är dock ett minne blott. Men det är det värt!

Eva - ja, det ska bli kul att trimma runt och brumma loss bland gräs, buskar och snår.