söndag 5 september 2010

Det påstås ...


... att attraktionen man känner till sin själsfrände överträffar allt man tidigare upplevt. Utseende, sexualitet, klass och bakgrund – allt detta förlorar sin betydelse eftersom attraktionen till själsfränden är djupare och mer meningsfylld.

Ur boken ”Själsfränder” av författaren Rita Rogers.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Så är det nog. Jag hoppas det.

Osloskånskan sa...

I glassvärlden är et väl inte så mycket att välja på...?

Granne med potatisodlaren sa...

Ibland tar det tid innan man förstår att det var just det. Själens gemenskap. Livets erfarenheter och en undermedveten förståelse. Det ger starka band som klarar massor med hinder.

Sofie B-C sa...

Hej Jenny! Den där boken ska jag ta och beställa. Tycker att den där djupgående attraktionen är jätteintressant. En del påstår ju att viss dragning är undermedveten. Man stiger in i ett rum och "ser igenom" en annan/varandra gnm en delad unik, personlig cocktail av dolda sidor, småsår, drömmar osv. Rogers kanske pratar om ngt helt annat? Ser fram mot boken.
Har även gått och hoppats på att hitta ett inlägg här på din blogg om det höstrojekt som du antydde var på gång, i kommentaren hos mig. Blir så nyfiken -berätta mer!

Annika sa...

Har GB-gubben fått en fru? Det hade jag missat.
Är boken bra?

Jenny sa...

Carina, det sägs att man behöver nå en personlig mognad för att vara ”mottaglig” för ett möte med en själsfrände. Och den mognaden vet jag inte om jag har uppnått än, men jag hoppas det...

Osloskånskan, då var det ju extra tur att just herr och fru GB fann varandra.

Ja Eva, så är det nog. Rita Rogers säger att trots att kärleken mellan själsfränder alltid är ömsesidig kan mötet också vara störande, till och med skapa rädsla. Det är inte alltid som själsfränden liknar idealbilden. Jag läste också att det är mycket sällsynt att någon har turen att möta sin själsfrände i unga år. Många möts istället när de nått upp i 30- och 40-årsåldern och vissa finner sin själsfrände först på äldre dagar. Det känns trösterikt!

Hej Sofie! Kul att du kommer in och skriver - har saknat dina kloka kommentarer. Jag tror att det är viktigt att en själsfrände kan utmana en, utmana ens invanda tankar, så att man börjar tänka i nya banor.
Beträffande mitt höstprojekt så handlar det om studier. Jag går en kurs under hösten. Men mer om det längre fram, dvs. om jag får tid att skriva en klok tanke. ;)

Annika, jag vet faktiskt inte om boken är bra. Men jag läste drag ur den på nätet och blev nyfiken. Tänkte beställa den själv.

Annika sa...

Jag tror på själsfränder och jag tror definitivt att man ska sluta göra upp listor på vad som är ens idealpartner. Det är först när man känner nyfikenhet för alla typer av människor som det händer. Min själsfrände är nästan precis allt jag inte visste att jag sökte...

Monika Häägg sa...

Med dina ord till bilden så blir t.o.m. en reklamskylt vacker!
(visste inte om att GB-gubben hade en fru!!)

Jenny sa...

Härligt Annika! Man vet aldrig vad som väntar alltså, om man är öppen för nya möten.

Tack Monika! Och visst är GB-gubben och GB-gumman fina ihop. Själsfränder tror jag bestämt! ;)